Mevrouw vond dat het eens tijd werd om haar schoonzus in Rotterdam te bezoeken. Die woonde al ruim een jaar in haar nieuwe appartement waar ze zeer tevreden over was. Tijdens mijn wekelijkse bezoek vroeg ze aan me of ik er wat voor voelde om (het liefst op een zaterdag) haar te begeleiden. Dat leek me leuk om te doen. Datum gepland en twee weken later om 14:00 uur haalde ik mevrouw af.

Het was een mooie dag. Gezellig keuvelend zijn we naar Rotterdam gereden. Mevrouw vond haar deurspion (zo’n standaard kijkgaatje met een lensje erin) niet fijn meer, omdat haar ogen zo achteruit zijn gegaan. Tja dat is vervelend als je niet goed kan zien wie er voor je deur staat. Ik had daar zo één, twee, drie geen oplossing voor.

Mijn routeplanner bracht ons voor de deur van het appartementencomplex van de schoonzus. De rollator uit de kofferbak gehaald en samen het appartement opgezocht. “Kijk hier hebben ze ook allemaal van die kleine kijkgaatjes” zei mevrouw. Inderdaad had elke deur een deurspion. We belden aan en de schoonzus deed open. Wat me direct opviel was dat aan de andere kant van de deur geen gaatje zat, maar een klein beeldscherm. “Kijk nou eens. Is dit misschien een oplossing voor u?” Met zijn drieën uitgeprobeerd en inderdaad mevrouw zag mij duidelijk in het beeldscherm staan. En de schoonzus was er heel tevreden over. Dus mevrouw wilde er ook één.

Na de thee ben ik buiten een wandelingetje gaan maken zodat de schoonzussen gezellig samen konden zijn. In die tijd heb ik met mijn smartphone op internet naar zo’n geavanceerde deurspion gezocht. Ik vond er meerdere op diverse webshops.

Na een uurtje mevrouw weer opgehaald en weer terug naar Baarn gereden. Onderweg natuurlijk over de deurspion gesproken. Ik vertelde dat ik er diverse op internet had gevonden. Mevrouw wilde graag precies dezelfde als haar schoonzus. Ze vroeg me of ik die voor haar wilde bestellen en of ik het ook kon monteren. Nou ben ik niet zo’n klusser, maar ik had al op internet gezien dat het niet zo moeilijk was. Dus toen ik thuis was heb ik de deurspion bij fonq.nl besteld en bij mij thuis af laten leveren. De week erop heb ik het apparaat gemonteerd. Mevrouw is heel tevreden met het resultaat.